Úvod PORADNA Vše pro dětské cyklisty Na co se zaměřit při výběru odrážedla pro děti

Na co se zaměřit při výběru odrážedla pro děti

Milí rodiče, babičky, dědečkové, tetičky a strejdové, odrážedlo pro děti je nejlepší průpravou pro budoucí jízdu na kole. To už zřejmě tušíte, protože nyní jste ve fázi výběru vhodného typu. Na trhu existuje mnoho možností a pro laika je těžké se v nich orientovat. Varianty se liší například cenou, použitým materiálem, nároky na bezpečnost a zpracováním. My vám rádi výběr usnadníme. Dnes si řekneme, na co se při výběru zaměřit a jak vybrat to nejlepší odrážedlo právě pro vaši ratolest.

 

BEZPEČNOST

 

Zdraví dětí je samozřejmě na prvním místě. Vsaďte proto na modely, které mají zaoblené hrany a předchází tak riziku poranění. Doporučujeme také odrážedla MAXÍK a BIBI, které mají zarážku proti protočení řidítek. Tato funkce je nesmírně důležitá, protože v opačném případě by dítěti hrozilo riziko přepadnutí přes řidítka. Odrážedla navíc prošla několika normovými testy a obdržela i certifikát kvality. Samozřejmostí je, že odpovídá všem nutným normám CE. Tyto kritéria jsou při výběru naprostý základ.

 

 

MATERIÁLY A KVALITA ZPRACOVÁNÍ

 

V našem e-shopu poskytujeme velmi lehká odrážedla, neboť dítě s ním musí být schopno samo manipulovat bez větší námahy. Myslíme však i na rodiče, aby se jim odrážedlo cestou do parku příliš neproneslo. Rám by tedy měl být pevný, odolný a zároveň co nejlehčí. Nejlepší variantou je, pokud má odrážedlo také klasická nafukovací kola, která se dokonale přizpůsobí terénu.

 

VELIKOST ODRÁŽEDLA

 

Výška sedátka je u odrážedla klíčová. Dítě musí dosáhnout pohodlně na zem celou nohou, aby bylo schopné se odrážet. Dotýkat se špičkami nestačí. Ideální je tedy vybrat modely, které mají polohovatelná sedátka stejně tak, jako tomu je u jízdních kol. Odrážedlo tak s dítětem může růst až klidně do 5 let.

 

 

S BRZDOU, NEBO BEZ?

 

Toť je otázka, kterou řeší většina rodičů. My na to máme jednoduchou odpověď. Ve věku 2 let doporučujeme odrážedlo bez brzd. Dítě si teprve osvojuje první návyky při jízdě na odrážedle a pevně by se mělo držet řídítek. V tomto období většina dětí na brzdovou páku ani nedosáhne. Je tedy zbytečná. Nemusíte se bát o nižší bezpečnost, protože k brzdění slouží nohy a pud sebezáchovy je nám dán do vínku už od narození. Odrážedla s brzdou doporučujeme od věku 3 let, kdy dítě na brzdu již dosáhne. Není vyloženě nutná, ale děti se mohou pomalu připravit na brzdění na kole a navíc šetří podrážky u bot. U nás si vyberete s brzdou i bez. Záleží tedy na vás, ke které variantě se přikláníte. Než ale vyjedete, nezapomeňte dítěte správně nasadit a zapnout cyklistickou přilbu pro případ nehody. Jeden nikdy neví.

 

Pokud ještě váháte nad koupí, doporučujeme přečíst náš předchozí článek, proč dítěti pořídit odrážedlo, a uvidíte, že benefity jednoznačně převládají. Nadělte dětem radost z pohybu.

 

 


<< zpět do poradny

Chcete se dozvědět více?

Jak vybrat dětskou přilbu na kolo

Jak vybrat dětskou přilbu na kolo

Jste vášniví cyklisté a rádi byste vedli i Vaše děti ke sportu a aktivnímu trávení volného času? Kupte Vašemu dítěti nové kolo a vyrazte na... celý článek

Proč doporučujeme dítěti pořídit odrážedlo

Proč doporučujeme dítěti pořídit odrážedlo

Slunečně počasí vybízí k venkovním aktivitám. My pro vás máme návod, jak z obyčejné procházky vykouzlit dobrodružství, které si vaše... celý článek

Být vidět na kole Vám může zachránit život aneb Jak správně vybrat světlo na kolo!

Být vidět na kole Vám může zachránit život aneb Jak správně vybrat světlo na kolo!

Jezdíte na kole za snížených světelných podmínek , brzy ráno nebo pozdě večer? Dojíždíte na kole do práce či do školy po silnici s velkým... celý článek

Kategorie

Firma Vojtěch Kulhánek s.r.o. se stala jednou z prvních autorizovaných SHIMANO SERVICE CENTER v ČESKÉ REPUBLICE.

Jaké benefity Vám naše SHIMANO SERVICE CENTER přináší:

  • profesionální servis
  • vyškolení servisní technici a prodejní personál
  • technické a odborné poradenství
  • široký sortiment originálních produktů a náhradních dílů značky Shimano
  • možnost využívání nejnovějších technologií a inovací Shimano
PŘEJÍT NA PRODUKTY SHIMANO

Aktuality

22.03.2024 - NASTAL ČAS NAUČIT VAŠE DĚTI JEZDIT NA KOLE? 

NASTAL ČAS NAUČIT VAŠE DĚTI JEZDIT NA KOLE? 

Detail aktuality

15.03.2024 - ŠLÁPNĚTE DO SEZÓNY V NOVÉM OBUTÍ!

ŠLÁPNĚTE DO SEZÓNY V NOVÉM OBUTÍ!

Detail aktuality

08.03.2024 - ELEKTROKOLA LEVNĚJI!

ELEKTROKOLA LEVNĚJI!

Detail aktuality

29.02.2024 - NAKUPUJTE VÝHODNĚJI!

NAKUPUJTE VÝHODNĚJI!

Detail aktuality
Všechny aktuality

Anketa

Pohodlný nákup

U nás můžete platit online...

Visa Mastercard Diners Club American Express JCB Maestro
Youtube
Proč nakupovat u nás