Úvod silniční karbonové kolo Merida Reacto 909 (vel.54cm M/L)

silniční karbonové kolo Merida Reacto 909 (vel.54cm M/L)

Cena vč. DPH
Dostupnost pro osobní odběr
Tento produkt momentálně není skladem a je neprodejný
MERIDA

Stavba kola :
Postavily jsme pro Vás krásné karbonové silniční Aero-kolo Merida Reacto 909 ve výbavě Shimano 105 za skvělou cenu.
Silniční rám+vidlice (rámová sada) MERIDA Reacto 909 M/L (54cm), German design concept
Karbonový rám - High-modulus carbon fibres z uhlíkových vláken
Reacto - volba všech profesionálních jezdců týmu, když hledají aerodynamické výhody.Reacto pomáhá uchovat Vaši energii svými aerodynamickými vlastnostmi a super tuhou oblastí středového složení, díky čemuž zaručuje, že veškerá energie se přemění na rychlost.
Svou nízkou váhou a bezkonkurenčním komfortem je pravidelnou volbou pro mnohé profesionální jezdce a umí vyhrávat i v horských etapách, sprintech a sólových únicích.
MERIDA REACTO disponuje" přesným ovládáním v každé situaci".
Double chamber technology -
Dolní a horní rámová trubka obsahují příčné planžety, které zvyšují boční tuhost karbonových rámů a jejich odolnost na průraz. Díky tomu lze bezpečně snížit hmotnost rámové skořepiny, aniž by tím došlo ke snížení její bezpečnosti. Příčné planžety uvnitř horní a spodní rámové trubky maximálně zvyšují boční tuhost rámu a napomáhají optimálnímu pohlcování sil, které se na rám přenášejí přes vidlici a vahadlo zadní stavby.

Kola s karbonovým rámem jsou vzhledem k jejich určení často vystavovány nadměrnému zatížení. Pro zvýšení kvality použitého materiálu používá MERIDA tuto prémiovou technologii: epoxidová živice je obohacena o speciální nanočástice, které zpevňují její strukturu. Tímto způsobem lze úspěšně zvýšit odolnost finálního výrobku proti nárazu až o 40 %.


AWS - ANTI WRINKLE SYSTEM

Díky svým technologickým vlastnostem otvírá karbon designérům a vývojářům mnoho vynikajících možností, jaké pro výrobu kol nenabízí žádný jiný konstrukční materiál. Struktura jeho vnějšího povrchu je opravdu fascinující, ale jak to vypadá uvnitř rámu? MERIDA vkládá do forem speciální 3D silikónové vložky, které výrazně snižují nerovnoměrnost povrchu vnitřních stěn rámu. Výsledkem je vyšší tuhost a odolnost a zároveň i nižší hmotnost.

Bio Fiber Damping Compound

Příroda posloužila jako vzor při konstrukci některých karbonových komponentů s integrovanými přírodními vlákny, která dokážou efektivně tlumit vibrace. Když jsou tato přírodní vlákna zakomponována do torzně odolné karbonové struktury, tak se pevné karbonové vidlice, či zadní stavby horských i silničních kol změní na skutečné zázraky komfortu.

Carbon fork

Neodpružená přední vidlice silničních modelů je vyrobena z karbonových vláken, u některých modelů v celokarbonovém provedení. Karbonové vidlice MERIDA výborně pohlcují vibrace při současně vysoké brzdné i boční tuhosti. Podstatně zvyšují jízdní komfort a přesnost řazení.

X-Taper hlavová trubka

Kuželovitá hlavová trubka s horním ložiskem standardních 1 1/8“ rozšiřující se na širokou základnu spodního 1,5“ ložiska. V kombinaci s adekvátní vidlicí se stejně kuželovitým krkem přispívá k vyšší tuhosti rámu a vidlice a také k preciznímu ovládání.

NACA Fastback Profile

Speciální profil trubek „NACA Fastback“ našich modelů REACTO a WARP TT je založený na vyhodnocení dat, které byly získány při komplexních testech v aerodynamickém tunelu (se simulací s figurínou jezdce i bez ní). Hlavně u dolní rámové trubky, sedlové trubky a trubkách horní zadní stavby se ukázal kapkovitý profil trubek se seříznutým koncem jako optimální z aerodynamického hlediska. Tímto způsobem byly ideálně zkombinovány klíčové faktory jako tuhost a aerodynamika.

Internal Cable

Přepracované tvary rámových konstrukcí se speciálními vstupními/výstupními otvory pro vnitřní vedení brzdových nebo řadicích kabelů. „Čisté“ v dvou významech: Kolo vypadá uspořádaně a lanka jsou efektivně chráněna před vlhkem a špínou.

Integrated Seatpost Clamp

Návrh špičkových strojů pro závodníky WorldTour je podobný práci týmu Formule 1: Každý i nejmenší detail může ovlivnit výsledek. Proto je integrovaná sedlová objímka našich modelů WARP TT a REACTO mnohem víc než jen vizuálním detailem: speciální způsob uchycení sedlovky efektivně minimalizuje turbulence na konci horní rámové trubky a tím tak šetří důležité energetické zásoby jezdce.

S-Flex

Jsou vždy aerodynamická silniční kola tvrdá a nemilosrdná? Ne v MERIDĚ! Díky naší technologii „S-Flex“ se může REACTO pochválit pohodlím v sedle, které je v tomto segmentu výjimečné. Aerodynamicky optimalizovaná sedlovka s otvorem vyplněným elastomerem dokáže velmi efektivně pohltit nerovnosti na cestě. Tímto způsobem efektivně ušetří „S-Flex“ svému jezdci zásoby síly i na dlouhých vzdálenostech.

Flip Flop Seatpost Head

Aero kolo musí samozřejmě nabídnout nejlepší možné výsledky z aerodynamického hlediska. Ale v MERIDĚ je hned na druhém místě nejlepší přizpůsobivost jezdci. Protože i nejlepší výsledky z aerodynamického tunelu mohou být zbytečné, když jezdec není je schopen zaujmout optimální pozici na kole a klade vzduchu zbytečně velký odpor. Díky sedlovce s upínacím mechanismem „Flip Flop Head“ na modelech REACTO a WARP TT je možné optimálně nastavit libovolný sklon .




Vybavení kola obsahuje komponenty :
- Shimano 105 5800 2x11 22 rychlostí ( řazení, brzdy, kazeta, přehazovačka, přesmykač, řetěz Ultegra ), kliky Shimano RS500 ,
- zapletená kola Shimano WH-RS330 jsou obutá do pneu Continental 25-622 Ultra Sport II
- řidítka a představec dodala značka Pro typ PLT
- sedlo je od Selle Italia typ Nekkar.

JEDNODÍLNÁ SEDLOVKA.Perfektně navrženo pro působivý vzhled: Je obtížné odhalit přechody trubice z naší nové "One Piece Seattube".

Zatím nikdo nehodnotil. Buďte první

vyplňte hodnocení a získejte 300 do věrnostního programu. Body získáte za každý produkt, kde vyplníte klady nebo zápory. Maximálně můžete získat body za 5 hodnocení za každou objednávku.

silniční karbonové kolo Merida Reacto 909 (vel.54cm M/L)

Vaše hodnocení - počet hvězdiček

Nejhorší
Nejlepší
Kategorie

Firma Vojtěch Kulhánek s.r.o. se stala jednou z prvních autorizovaných SHIMANO SERVICE CENTER v ČESKÉ REPUBLICE.

Jaké benefity Vám naše SHIMANO SERVICE CENTER přináší:

  • profesionální servis
  • vyškolení servisní technici a prodejní personál
  • technické a odborné poradenství
  • široký sortiment originálních produktů a náhradních dílů značky Shimano
  • možnost využívání nejnovějších technologií a inovací Shimano
PŘEJÍT NA PRODUKTY SHIMANO

Aktuality

22.03.2024 - NASTAL ČAS NAUČIT VAŠE DĚTI JEZDIT NA KOLE? 

NASTAL ČAS NAUČIT VAŠE DĚTI JEZDIT NA KOLE? 

Detail aktuality

15.03.2024 - ŠLÁPNĚTE DO SEZÓNY V NOVÉM OBUTÍ!

ŠLÁPNĚTE DO SEZÓNY V NOVÉM OBUTÍ!

Detail aktuality

08.03.2024 - ELEKTROKOLA LEVNĚJI!

ELEKTROKOLA LEVNĚJI!

Detail aktuality

29.02.2024 - NAKUPUJTE VÝHODNĚJI!

NAKUPUJTE VÝHODNĚJI!

Detail aktuality
Všechny aktuality

Anketa

Pohodlný nákup

U nás můžete platit online...

Visa Mastercard Diners Club American Express JCB Maestro
Youtube
Proč nakupovat u nás